Kreta?

Yay,

Het is al een tijdje officieel maar nu er een handtekening onder staat en bijna alles geregeld is komt het toch wel heel dichtbij. IK GA NAAR KRETA. In mei vertrek ik voor 7 weken naar Kreta om stage te lopen.

Maar wat, wie, waar, hoe huuuh?

Ik zal eens beginnen met een klein beetje uitleg voor we beginnen aan dit avontuur. Vorig jaar zat ik in het eerste jaar van mijn opleiding dierverzorging en in het midden van dat jaar mochten een keuzedeel kiezen. Wat dat precies inhoud is allemaal een beetje ingewikkeld maar in principe ga je jezelf een beetje specialiseren in een bepaalde richting binnen je opleiding. We hadden de keuze uit een aantal verschillende dingen zoals hond en kat, duurzaamheid, ondernemend gedrag en… internationalisering. Dat je ook kon kiezen uit internationalisering was nogal een verassing voor mij. Buitenlandstage? Daar had ik eigenlijk nog nooit over nagedacht. Maar eigenlijk vond ik dat wel meteen heel interessant en ik niet alleen. Ik en een paar medestudenten werden gelijk enthousiast en na een paar keer uitleg te hebben gehad over het hele gebeuren leek het me alleen nog maar leuker. Dus toen het moment daar was dat we moesten kiezen hoefde ik niet heel lang na te denken, ik koos voor internationalisering. In die tussentijd had ik met een klasgenootje afgesproken dat we samen zouden gaan, omdat alleen gaan niet echt mijn ding was en zij wou ook liever met iemand samen. Daarna was het tijd om op zoek te gaan naar een bedrijf waar we stage konden lopen. Dit werd geheel aan ons zelf overgelaten en je mocht een bedrijf kiezen wat jij leuk vond en wat het meest bij jouw zou passen. Samen zijn we op zoek gegaan en na een aantal bedrijven gemaild te hebben kwamen we bij Zoraida’s horseriding Crete uit. We kregen vrijwel meteen een hele enthousiaste reactie en wij hadden onze stageplek gevonden.

Toen kwam er een periode van voorbereiding en voorbereiding en… voorbereiding. Omdat dit een keuzedeel is moesten we allemaal verschillende opdrachten maken die met het buitenland te maken hadden. Hierdoor zijn we al een hele hoop te weten gekomen over de cultuur enzovoorts. Naast de opdrachten zijn er ook allemaal papieren die ingevuld en geüpload moeten worden. Niet het leukste werk maar aan de andere kant ook wel want hoe meer papieren er worden ingevuld en ingeleverd hoe dichterbij het komt. Ook moeten we een verslagje bij houden via ROC Abroad waarin staat wat we allemaal hebben gedaan ter voorbereiding op onze stage. Maar daar zullen we straks ook tijdens onze stage aan moeten werken.

En toen was mei al heel dichtbij en duurt het allemaal niet meer zo heel lang.

One thought on “Kreta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s